Q&A: Jack & Lewis

JACK&LEWIS

Al een tijdje houden we een oogje op het jonge dj/producer duo Jack & Lewis. Ze hebben inmiddels meer dan 500,000 plays op hun remix van ‘Turn Down For What’ en afgelopen vrijdag kwam hun nieuwe EP uit. Wij vonden het wel tijd geworden voor een Q&A en we kregen er ook nog eens een hele dikke guestmix bij!
Wil jij weten hoe Jack & Lewis in het leven staan, wat hun hoogtepunten tot nu zijn of wat hun favoriete tracks op dit moment zijn? Of ken je ze gewoon nog niet en ben je benieuwd naar hun guestmix?

 

Voor de mensen die jullie nog niet kennen, kun je kort vertellen wie Jack & Lewis zijn?
Jack en Lewis is een samenwerking tussen twee dj/producers, Jack (Dylan) uit Nederland en Lewis (Farid) uit Azerbeidzjan. Wij kenden elkaar van school en waren een aantal jaren solo met muziek bezig.
Omdat wij beide dezelfde passie voor muziek en ambitie delen, lag een samenwerking voor de hand. Daarnaast versterken wij elkaar creatief waardoor 1+1 een drie is.
Met de verschillende achtergronden die wij hebben proberen wij zoveel mogelijk in onze eigen producties terug te laten komen.
Onze live sets bestaan voornamelijk uit vrouwvriendelijke dansbare tracks, de set is een mix van House, Eclectic, Dancehall, Moombahton enz.

Op het moment hebben jullie verschillende festivals gedaan en staan jullie veel op feesten met namen als DJ Punish. Kunnen jullie vertellen hoe deze boekingen gekomen zijn? Reageerden veel mensen op jullie platen of was het iets anders?
Na een aantal maanden zelf bezig te zijn geweest hebben we in december 2014 een contract getekend bij AP Agency uit Sneek. Hierbij zijn ook onder andere DJ Punish en DirrtyBerry getekend. Anne Pruiksma van AP Agency regelt voor ons de boekingen en doet ons management zodat wij ons kunnen concentreren op producties en gigs. Daarnaast krijgen wij veel respons op onze producties zowel op Soundcloud, Youtube en andere social media.

Jullie releasen op het moment veel bootlegs en nu staat er een ID plaat op jullie Soundcloud. Wat was de keuze om je vooral te focussen op bootlegs in plaats van originals?
Wij hebben er voor gekozen om eerst bootlegs te maken en van daaruit onze eigen stijl verder te ontwikkelen. Naast eigen producties produceren wij ook als ghost-producer voor andere artiesten. Deze producties variëren van deephouse tot trap.

Kunnen jullie voor de mensen die nu hard bezig zijn om platen te maken vertellen hoe het is gekomen dat jullie van beginneling op de zolderkamer bent gekomen naar waar je nu staat?
Wij staan nog lang niet waar wij willen staan, maar net als voor alle andere dingen in het leven geldt ook hier: ’’if you can dream it, you can do it’’ .  Daarnaast is het gewoon veel investeren in je eigen act, op alle gebieden. Het is hard werken en telkens weer proberen het beste uit jezelf naar boven te halen!

Wat kunnen we binnenkort nog van jullie verwachten en wat zouden jullie zelf nog heel graag willen in de muziek?
Na tot nu toe voornamelijk bezig te zijn geweest met bootlegs en remixen is er afgelopen vrijdag (21 augustus) een EP uitgekomen waarop drie originele tracks staan. Deze EP is gratis te downloaden op onze Soundcloud pagina.
De komende maanden komen er sowieso veel tracks online, dus houdt onze social media in de gaten!

Wij zijn toch heel benieuwd wat jullie hoogtepunt is in jullie carrière op het moment?
Hoogtepunten waren er veel afgelopen jaar; draaien op Chersonnisos, Mallorca en diverse festivals in het land, maar het draaien op de Sneekweek (Garden of Dance) voor 2000 man sprong er wel uit.
Ook het aantal plays en views, meer dan 1 miljoen, op de diverse channels van onze “Turn Down For What” remix motiveert ons om er vol tegen aan te gaan.

Hebben jullie nog een tip die je wilt meegeven aan jonge producers?
Wij zijn zelf natuurlijk ook nog jong, maar al wel een tijdje bezig! Wat wij altijd vinden is “Fuck genres, maak muziek die je mooi vindt en creëer een eigen sound/identiteit”.  Daarnaast heel belangrijk, vraag om feedback van producers die al langer bezig zijn.

Wat zijn op het moment jullie favoriete tracks?
‘’Lady Bee – Bring the Trumpets’’
‘’Major Lazer Ft. Dj Snake – Lean On (Reid Stefan Remix)’’
‘’Childsplay – Bobbel’’
‘’Jack U – Take U There (Noizekid Reggaeton Remix)’’

Deze tracks draaien wij momenteel in onze meeste live sets, doen het altijd goed bij de ladies.

Als jullie een line-up met Jack & Lewis er in mocht bedenken, welke zou dat dan zijn?
Eigenlijk is dit een best tricky vraag omdat we nog met zoveel artiesten in een line-up willen staan natuurlijk! Maar als je dan toch big mag dromen dan is een Major Lazer / Diplo  en Snake natuurlijk te gek! Maar daarnaast natuurlijk ook The Partysquad en DJ Punish mogen niet ontbreken, net als Ape Drums, Lady Bee en Childsplay.

https://www.mixcloud.com/SoDifferent/sodifferent-showcase-jack-lewis-24-08-2015/

Plaats een reactie